maanantai 2. heinäkuuta 2012

Ei vielä..

Mutta hieman yli kuukauden päästä on lähtö. Tässä vaiheessa (tai oikeastaan jo aikaisemmin) on hyvä katsoa rokotukset ja muut terveydelliset seikat kuntoon. Perusrokotusten lisäksi Tansaniaan tulee piikittää itseensä keltakuume ja hepatiitit sekä nappailla kolera ja lavantauti suun kautta. Jotta hepatiitti B -rokote antaisi täydellisen suojan, niin se tulisi ottaa erittäin hyvissä ajoin ennen matkaa. Nopeutetussa ohjelmassakin kestäisi noin puoli vuotta, mutta kuulemma kaksi rokotetta kolmesta takaisi riittävän suojan matkalle. Omalta osaltani homma hoitui yksityisellä lääkärillä tunnissa. Se palvelun nopeus! Lääkäriin - apteekkiin - takas lääkäriin - kotiin.

Lisäksi jos ei halua maksaa kalleinta ja turvallisinta malarialääkettä eli Malaronea, niin Lariamia pystyy testaamaan mahdollisten sivuvaikutusten varalta. Hintaeroa kun näillä kahdella on reilusti. Meidän retkikunnassa syödään molempia ja katsotaan kuinka käy.

Tämän aamun kokouksessa poistettiin Kilimanjaro ohjelmasta ja päättettiin lentää Arushasta Sansibarille, ihan ajansäästön vuoksi. Reitti pohjoisesta Dar Es Salaamin suuntaan ei kuulemma ole niin luotettavan varma ja nopea kuin lännenpänä Tansaniassa. Kuitenkin kun lähdetään Tansaniaan asti, niin itse ainakin haluan kuluttaa suurimman osan ajasta jossain muualla kuin bussissa istuen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti